Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru Mai multe informatii

Detalii eveniment

TEAM 2019

Partenerii nostri

Be part in the action!

Join us!

Ne face deosebita placere sa va anunt inceperea pregatirilor pentru a III—a editie a congresului TEAM 2019, dedicat echipelor medici dentisti si tehnicieni dentari. Programul congresului este definitivat in proportie de 90%.
Dental Initiative este o asociație tânără, cu membri ce sunt profesioniști marcanți din domeniul medicinei dentare și ai educației din România. Unul din scopurile majore ale asociatiei este de a actiona activ si eficient pentru recunoasterea si dezvoltarea acestor profesii prin impartasirea intre membrii asociatiei si a comunitatii lor profesionale a experientelor practice, a ultimilor realizari tehnice din tara si strainatate.
Toți participanții la a treia ediție a congresului TEAM 2019 beneficiază de prețuri preferențiale în ceea ce privește cazarea. Lista de unități hoteliere este generoasă, iar posibilitățile de a alege un loc de cazare care să corespundă cerințelor fiecărui participant.
Rezervarea se face direct  prin unitatea de cazare, nu prin surse terțe (e.g. site-uri de rezervări). În momentul rezervării, participantul va menționa operatorului de la unitatea de cazare și codul de discount, pentru a i se aplica reducerea. 
Lista completă a unităților de cazare va fi trimisă pe mail, la fel ca și codul pentru obținerea discountului. 


Pentru programul  cursurilor pentru asistente si frontdesk clinica accesati link-ul: http://www.dentalinitiative.ro/asist
Inscrierile la aceste workshop-uri se fac telefonic la secretariatul congresului: Vesna Volda  0752 653 189

Program congres

  • Vineri05-04-2019
  • Sambata06-04-2019
9:00 - 9:30

Abordarea în echipă. De la planificarea la execuția cazurilor clinice complexe


Prezentare Dr. Silvana Cânjău, TD Adrian Gherman
Evoluția conceptelor și a tehnologiei în medicina dentară actuală oferă noi perspective în ceea ce privește atingerea scopului final:

9:30 - 11:10

Zero bone loss concepts


Prezentare Prof. Dr. Tomas Linkevicius, TD Rolandas Adrijauskas
Obținerea și menținerea stabilității osului în jurul implantelor. Ghid bazat pe studii clinice.

11:10 - 11:40

Live Demo - Zirconia - Revolution in esthetics


Live Demo TD Lucian Ciur
Live demo by DENTSTORE

11:10 - 11:40

Coffee break


Pauză

11:40 - 12:10

Restaurările directe anterioare. O opțiune doar pe termen scurt?


Prezentare Dr Sergiu Mureșan
Această prezentare va aduce în discuție pașii și tehnicile pe care medicul stomatolog trebuie să le urmeze cu scopul de a menține estetica restaurărilor directe anterioare cât mai mult timp posibil.

12:10 - 13:00

Totul sau nimic: Estetica, Functie, Structura, Biologie


Prezentare Dr. Ionuț Brânzan, Dr. Diana Boangar
Prezentarea se va concentra pe ilustrarea unui protocol de reabilitare protetică ce a trecut deja proba timpului, oprindu-se și asupra situațiilor în care deplasarea ortodontică a dinților a ajutat în atingerea acestui echilibru fin între Estetica, Funcție, Structură și Biologie.
Cuvinte cheie: protetica, ortodontie, ocluzie, estetica, tratament interdisciplinar

13:00 - 14:00

Lunch time


Prânz

14:00 - 15:20

Dezvoltarea zonei de tranzitie implantare


Prezentare Dr. Bogdan Bâldea, TD Cristi Petri
Conferinta isi propune reliefarea conditiilor clinice necesare, dar si planificarea si executia chirurgicala si protetica, cu scopul de a dezvolta zona de tranzitie implantara intr-un mod corect si predictibil.
Cuvinte cheie: conexiune, profil de submergenta, os, implant, stalp implantar

15:20 - 16:00

Debate ziua 1


Debate
 Dr. Silvana Cânjău  / Dr. Diana Boangăr /  Prof. Dr. Thomas Linkevicius  /  Dr. Bogdan Bâldea  /  Dr. Ionuș Brânzan / Dr. Sergiu Mureșan  /  TD Cristi Petri  /  TD Adrian Gherman  /  TD Rolandas Adrijauskas / 

16:00 - 16:30

Live Demo- Virtual design and 3D manufatoring in dental applications


Live Demo
Live Demo by BLUE LASER SYSTEM
TD IIanos Konya

16:30 - 19:30

Izolarea și adeziunea restaurărilor integral ceramice


Workshop Dr. Silvana Cânjău
În timpul acestui workshop se vor prezenta diverse sisteme adezive pentru restaurările integral ceramice, luând în considerare diversele materiale existente pe piață, alături de demonstrația practică a utilizării acestora împeună cu diferite metode și tehnici de izolare cu diga.
Cuvinte cheie: minim invazivitate / material integral ceramice / adeziune / izolare / diga.

16:30 - 19:15

Restaurările directe anterioare. O opțiune doar pe termen scurt?


Workshop Dr Sergiu Mureșan
Evidentierea pașilor și tehnicilor de urmat  cu scopul de a menține estetica restaurărilor directe anterioare cât mai mult timp posibil.

16:30 - 19:15

Zero bone loss concept. Close Up


Workshop Prof. Dr. Tomas Linkevicius
Obținerea și menținerea stabilității osului în jurul implantelor. Ghid bazat pe studii clinice.
Partea 1 - Dezvoltarea stabilitatii osului crestal. Înălțimea țesutului moale. Efectele asupra stabilității osului crestal. 
Partea 2 - Menținerea stabilității osului crestal. Factori protetici: excesul de ciment de cimentare,  materialele protetice supragingivale și subgingivale, amprentarea implantelor plasate profund.  

16:30 - 19:15

Digitalul-trend sau necesitate. Paralela dintre timpii,repetabilitate si precizia realizarii structurilor analogic vs digital.


Workshop TD Teofil Susan
Scenariul apocaliptic în mintea multor tehnicieni dentari este că avansul scanerelor, a softurilor de design, combinate cu imprimante 3D tot mai ieftine si performante, va da posibilitatea oricărui neavizat să creeze restaurări protetice. Potrivit producătorilor și furnizorilor diverselor tehnologii dentare digitale, aceea zi a sosit deja. 
Tehnologia există și permite medicilor stomatologi să scaneze intraoral și în același timp să creeze restaurările pacienților în timp ce aceștia așteaptă.  Un proces care în mod tradițional durează zile sau săptămâni, poate fi acum realizat într-o oră sau două. În timp ce toată lumea pare să fie de acord că "viitorul este acum," sunt foarte mulți care consideră că tehnica dentară bazată pe artă va dispărea iar boom-ul tehnologiei va fi cel care va lua locul artiștilor, dar fără a avea experiență, cunoștiințe temeinice și dăruire, tehnologia CAD/CAM rămâne o simplă unealtă neeficientă.

16:30 - 19:15

Timing-ul în implantologie - încărcarea implanturilor în zona estetică.


Workshop Dr. Bogdan Bâldea, Dr. Ionuț Brânzan

Încărcarea implanturilor dentare reprezintă momentul în care d.p.d.v. biologic organismul uman, respectiv țesuturile perimplantare se adaptează funcției. Decizia terapeutică de încărcare are la bază algoritmi care i-au în considerare mulți factori, dintre cei mai importanți fiind: condițiile biologice, sistemul de implant, dar și tehnica chirurgicală utilizată la inserarea implantului. Scopul definirii unei strategii corecte este acela de a obține remodelare osoasă minimă lângă implant, estetică și funcționalitate pe termen lung a restaurărilor pe implant.

Cuvinte cheie: one abutment one time concept, stâlp hibrid, încărcare imediată, încărcare tardivă, conexiune stâlp-implant


16:30 - 19:15

Zero bone loss concepts. Lab


Workshop TD Rolandas Adrijauskas
Obținerea și menținerea stabilității osului în jurul implantelor. Partea practica din laboratorul de tehnica dentara

17:30 - 17:45

Coffee break


Pauză

9:00 - 9:40

Provocări în tratamentul estetic și funcțional. Realitatea clinică.


Prezentare Dr. Lara Stangacilovic, TD Ciprian Panaite
Prezentarea unor cazuri de succes în două etape, cea de la momentul prezentării pacientului, respectiv cea de la finalul tratamentului, nu ne oferă suficiente detalii privind etapele intermediare realizate de clinicieni sau obstacolele întâmpinate de ei în restaurarea unor astfel de cazuri. Deseori sunt invizibile contribuțiile fiecărui membru al echipei de tratament, precum și mentalitatea din spatele elaborării unui plan de tratament complex. 
Prezentarea de față își propune să pună în lumină realitățile clinice din spatele rezultatelor obținute de o echipă multidisciplinară. Uneori, aceste rezultate pot să fie diferite de cele scontate, dar de pe urma identificării limitărilor sau chiar a eventualelor greșeli, întreaga echipă va crește.
Cuvinte cheie: realitate  clinică,  plan  de  tratament  multidisciplinar,  echipă.

9:40 - 11:20

Protocol de lucru de la A la Z pentru Medicina Dentara Estetica Moderna


Prezentare DMD - MDT Vincenzo Musella
Subiecte  abordate:
Fotografie dentara
, previzualizare estetica, tehnica de stratificare inversa cu compozite, directa si indirecta, disilicat de litiu, ceramica
Obtinerea unui rezultat estetic trebuie sa implineasca asteptarile pacientului. Rezultatele dezamagitoare nu sunt datorate problemelor tehnice sau clinice, ci, mai ales, sunt rezultatul unei comunicari defectuoase cu pacientul. O previzualizare estetica  corecta este singurul sistem care ne permite sa controlam functionalitatea, si, mai presus de toate aspectul estetic final inainte de a incepe tratamentul.
Cu ajutorul acestei tehnici, preparatiile dentare vor fi minim invazive si in unele cazuri vor fi mai putin distructive decat praparatiile taditionale. Tehnicile digitale si cele clasice sunt comparate, astfel incat sa se poata depista protocolul de urmat pentru o executie clinica corecta.
 

11:20 - 11:50

Live Demo - Arta colorarii ceramicii.


Live Demo TD Lucian Ciur
Live demo by DENTOTAL PROTECT
Solutii de personalizare externa a disilicatului de lithiu

11:20 - 11:50

Coffee break


Pauză

11:50 - 12:20

Protetica de mâine, AZI


Prezentare Prof. Dr. Alexandru Petre
În cadrul congresului vă prezint experiența noastră de peste 5 ani, legată de integrarea amprentei optice intraorale în planificarea și realizarea protezelor dentare.
Tehnologia digitală schimbă tipul și modalitățile de transfer ale informației, între faza clinică și cea de  laborator. Prezentăm experiența noastră de peste 5 ani, legată de integrarea amprentei optice intraorale în planificarea și realizarea protezelor dentare, avantajele dar și provocările noi pe care le aduce această tehnologie. Sunt necesare tehnici noi de calibrare între medic și tehnicianul dentar cu privire la adaptarea marginală, la nivelul suprafețelor de contact proximale și ocluzale. Protocoalele de transfer a relațiilor intermaxilare sunt modificate. 

Prezentarea practică urmărește să demonstreze pas cu pas etapele de transfer a raporturilor de ocluzie, în tehnica pur digitală. 

12:20 - 12:40

Viorile sunt de 3 feluri: de fabrica, de atelier si de maestru – arta din protetica mobila!


Prezentare Dr. /TD Octavian Jecherean
Precis că vă puneți întrebarea: 
Se mai pot spune câteva noutăți utilizabile despre protezarea totală? Mai ales că este ramura care are o stereotipie monotonă în succesiunea fazelor și a etapelor de execuție și că este ramura stomatologică care are cea mai mare bibliografie și literatură de specialitate.
Voi veni azi în cadrul prezentării și a workshopului cu noutăți legate de amprentarea câmpului protetic, de înregistrare a ocluziei, cu noutăți din punct de vedere ocluzal în montăriile dinților artificiali. Și pentru că în spatele fiecărui medic de succes se află un technician profesionist sper să putem ridica nivelul calitativ nu doar în protetica mobilă.

12:40 - 13:00

Modalități de abordare în reabilitări complexe


Prezentare Dr. Marinel Ilieș
Reabilitările complexe sunt tratamente dentare care presupun întotdeauna o atenție deosebită și o planificare minuțioasă a tratamentului. Acestea continuă să fie cea mai mare provocare pentru orice clinician. Aceste reabilitări necesită o diagnosticare eficientă și elaborarea planificării tratamentului astfel încât pacienții să poată dobândi sau după caz, să poată redobăndi contacte ocluzale stabile și o articulare armonioasă pentru a optimiza funcția stomatognată, sănătatea și estetica, care mai apoi se traduce în confortul și satisfacția pacientului.
Prin pierderea de dinți în zona de sprijin sau apariția unor factori iatrogeni, apare uzura țesutului dur dentar cu pierderea planului ocluzal normal și reducerea de DVO. 
Aspectul complex al reabilitărilor este acela de a conecta un plan anormal existent, cu restabilirea DVO în relaxare musculară și confort articular, respectând condițiile de estetică.

13:00 - 14:00

Lunch time


Prânz

14:00 - 15:30

Analogue vs. Digital Dentistry


Prezentare Dr. Nazariy Mykhaylyuk, TD Bogdan Mykhaylyuk
De-a lungul timpului am îmbunătățit protocoalele de lucru analogice pentru obținerea de rezultate superioare. Am folosit microscopul, cele mai precise materiale de amprentă, cele mai bune tehnologii în laborator. Părea că totul este complet. Dar acum am intrat în era digitală. Vom compara două lumi în protetica dentară, analogică și digitală, fiecare cu avantajele și dezavantajele ei.
Cuvinte cheie: fațete  ceramice,  microscop,  minim  invaziv, provizorii,  glazura 3D,  monolitic

15:30 - 16:20

Debate ziua 2


Debate
Dr. Lara Stangacilovic  /  TD Ciprian Panaite  /  Prof. Dr. Alexandru Petre  /  Dr. Nazary Mykhaylyuc  /  Dr. Marinel Ilieș  /  TD Vincenzo Mussela  /  TD Bogdan Myhaylyuc /  Dr. Octavian Jecherean

16:00 - 16:30

Live Demo - Rolul imprimantelor 3D intr-un workflow complet digital


Live Demo
Live Demo by BLUE LASER SYSTEM
Dr. Costin Timofte - medic stomatolog

16:30 - 19:15

Viorile sunt de 3 feluri: de fabrica, de atelier si de maestru – arta din protetica mobila!


Workshop Dr. /TD Octavian Jecherean
Precis ca va puneti intrebarea : se mai pot spune cateva noutati utilizabile despre protezarea totala?
Step by step
Cuvinte cheie: proteză  totală,  amprenta  preliminară  și  funcțională,  ocluzia  c u  ghidaj  antero- lateral,  ocluzia  cu balans  general,  ocluzia  lingualizată,  autonomia  funcțională,  satisfacția  pacientului  purtător  de  proteză  totală

16:30 - 19:15

Preparation for ceramic veneers


Workshop Dr. Nazariy Mykhaylyuk
Preparare pentru fațete dentare. Folosirea foliei de diga în timpul șlefuirii. Realizarea  restaurărilor provizorii.
Amanunte si detalii, un workshop care pune accentul pe dezbatere

16:30 - 19:15

3D staining of monolithic restoration


Workshop TD Bogdan Mykhaylyuk
De-a lungul timpului au fost create protocoale corecte de către specialiști din întreaga lume. Am învățat diferite tehnici de stratificare. Apoi au fost introduse în practica zilnică microscopul și alte tehnici de magnificație, și acum e greu să ne imaginăm medicina și tehnica dentară fără toate aceste cunoștințe. Totul părea că e complet.Dar nu…
Medicina și tehnica dentară modernă merge mai departe. Se digitalizează.

16:30 - 19:15

Protocol de lucru de la A la Z pentru Medicina Dentara Estetica Moderna


Workshop DMD - MDT Vincenzo Musella
Subiecte  abordate:
Fotografie dentara
, previzualizare estetica, tehnica de stratificare inversa cu compozite, directa si indirecta, disilicat de litiu, ceramica
 

16:30 - 19:15

Protetica de mâine, AZI


Workshop Prof. Dr. Alexandru Petre
Experiența noastră de peste 5 ani, legată de integrarea amprentei optice intraorale în planificarea și realizarea protezelor dentare.

16:30 - 19:15

Introducere în sistemul elab.


Workshop TD Ciprian Panaite
Aflați despre viitorul managementului culorii: capturați, calibrați și creați!
Ne aflăm în era în care fotografia digitală a devenit un standard în medicina dentară. Folosind un protocol standardizat pentru a alege nuanța restaurărilor dentare, putem reduce timpul necesar pentru pacient și pentru medic dar mai ales pentru tehnician. Astfel putem asigura un rezultat predictibil.
Sistemul eLABor_aid® a fost dezvoltat pentru a combate limitările de comunicare a culorii dintre cabinet și laborator.  Comunicarea obiectivă a culorii prin utilizarea fotografiei stomatologice cu polarizare încrucișată, în combinație cu un flux de lucru digital nou și inovator, va permite ceramistului dentar să formuleze o rețetă individuală. Prin eliminarea try-in-ului intraoral, tehnicianul dentar își evaluează restaurarea protetică cu ajutorul unei încercări digitale.   
        
 

17:30 - 17:45

Coffee break


Pauză